Bibliotekene i Oppland

Denne hjemmesiden distribuerer fortløpende nyheter og aktuelle spørsmål for opplandsbibliotekene i mediebildet. Bloggen driftes av Oppland Fylkesbibliotek ved Olav Birketveit

Kilde: Hamar Arbeiderblad
Klikk på bildet for lesbarhet. Dette er en testoppgave

Norsk Bibliotekforening har besluttet at det fra 2010 til 2014 skal fokuseres på utvikling og oppgradering av biblioteker, og at leselysten blant nordmenn skal fremmes.
Biblioteket på Harestua har i forbindelse med leseåret gått til innkjøp av et lesehjul.
Kilde: Avisen Hadeland, 10.02.10

Klikk på bildet for lesbar tekst.

Kilde foto

To tredjedeler av av verdens internettbrukere besøker nå et sosialt nettsted eller en blogg i løpet av en måned. Denne sektoren tar nå nesten 10% av all global tid som brukes på internett, og er nå klodens 4. mest brukte online- kategori.
På toppen av denne rangeringen - som tar for seg hva vi bruker tid på, når vi er online- finner vi bruk av søketjenester, generelle portaler, software-aktører og sosiale tjenester. Først på femteplass finner vi bruk av e-post.
Analyseselskapet Nielsen pleier å ha orden på rapportene sine, denne er over et år gammel men gir alikevel en interresant global indikasjon. Sjekk bloggen deres for fyldig gjennomgang.

Min lille kommentar:
Facebook troner øverst i Norge av sosiale medier og tildels globalt. Sist jeg sjekket så var det litt i underkant 2 mill kontoer i Norge. Organisasjoner, private og offentlige aktører er kommet betydelig på banen - nye hver eneste dag. Facebook er ikke saliggjørende - ethvert medium til sitt bruk, men krysskobling av ulike medier er viktig.

Olav Birketveit, fra Oppland fylkesbibliotek, møtte en engasjert og motivert gjeng til kurs i sosiale medier (Web 2.0). Dette var samling 2 av 3. Det var tydelig at alle hadde arbeidet med faget siden første samling - spørsmålene og engasjementet tydet på det. Faget er stort og verktøyene utvikler seg stadig. Kursdeltakerene taklet denne utviklingen utmerket. Jeg tror alle synes det var utrolig morsomt å se fremgangen siden første samling.
Det var naturlig å ha fokus på sentrale funksjoner innen bloggutvikling, men vi hadde også en runde innom (Web 3.0) "nettskyen" (sky computing) og UN (Unified Communikation), Dropbox ble for alle en skattekiste ser det ut til - personlig bruker jeg den hver eneste dag. Materiell, for de spesielt interesserte, ble delt ut til deltakerne.
Kursleder lærte mye og fikk også en del ting å tenke på.

Takk til Otta og Valdres for utrolig spennende kursdager.