Bibliotekene i Oppland

Denne hjemmesiden distribuerer fortløpende nyheter og aktuelle spørsmål for opplandsbibliotekene i mediebildet. Bloggen driftes av Oppland Fylkesbibliotek ved Olav Birketveit

Det ble temperatur i salen under fylkebibliotekets første debatt på litteraturfestivalen på Lillehammer.

Tradisjonen tro arrangerer Oppland fylkesbibliotek paneldebatter under Norsk litteraturfestival på Lillehammer. Onsdag 30. mai møttes Arne Vestbø fra Norsk Kulturråd, Jonas Svartsberg Arntzen fra Deichmann, journalist og forfatter Vidar Kvalshaug, Kristenn Einarsson fra Den norske forleggerforening og ordstyrer Odd Letnes fra tidsskriftet Bok og Bibliotek på Lillehammer kunstmuseum. Tittelen på debatten var E-bøker i norskefolkebibliotek – hva er problemet?  
I 2012 får noen utvalgte bibliotek i Norge 30 e-boktitler gjennom innkjøpsordningen, men tekniske løsninger er ikke på plass.
"Bibliotekarer like klare for e-boka som lånerne, men vi må ikke kaste oss på det første og det beste", sa Jonas Svartsberg Arntzen.
"Selv har jeg nesten sluttet å lese norsk litteratur fordi jeg ikke får det gjennom amazon. Jeg er redd den norske litteraturen kan bli utkonkurrert fordi norske forlag er for seige".
Svartsberg Arntzen understreket videre viktigheten av å få på plass klare rammer og avtaler før man går til innkjøp av e-bøker eller utstyr:
"Vi kan ikke investere før vi vet hvordan landskapet ser ut om tre år. Vi kan ikke bare teste og prøve, vi må ha forutsigbarhet", sa han.

Det ble tilløp til temperatur da det ble åpnet for spørsmål fra publikum, og en av tilhørerne beskrev det som smertefullt å høre Forleggerforeningens beskrivelser av gode tekniske løsninger, og videre at  Nasjonalbibliotekets satsing Bokhylla er en skrekkelig dårlig løsning.

Les mer her