Bibliotekene i Oppland

Denne hjemmesiden distribuerer fortløpende nyheter og aktuelle spørsmål for opplandsbibliotekene i mediebildet. Bloggen driftes av Oppland Fylkesbibliotek ved Olav Birketveit

Bibliotekene i Midt-Gudbrandsdalen arrangerer hvert år Barnas bok-uke. Mandag 15.oktober brakte det løs med teaterforestilling for alle barn på rundt 4 år, og deretter gikk det slag i slag hele uka gjennom.Klikk 2 ganger på bildet for lesevennlig størrelse
" Ikke gjør som mora de sier" ropte unger taktfast mens Karius og Baktus fra Barnehageteateret ville ha mer loff med sirup på, og fikk ungene med på forestilling og sang.
"Det er tydelig at de kjente til Egner. De kunne jo alle sangene" Mette Hattestad fra Nord-Fron bibliotek

Barnehager og skoler var invitert til å bidra med utstillinger og konserter basert på bl.a. Torbjørn Egner sitt virke. 2 klasse ved Sødorp har skrevet boka : » Karius og Baktus  på nye eventyr», med fargerike illustrasjoner.

3.klasse på Musikklinja fra Vinstra Videregående skole sto for en flott konsert. Mange barn fra 1.klassene i kommunen var her.

"Jeg vil gi stor honnør til biblioteket for at de arrangerer slik ting. I barnehagen har vi hatt ekstra fokus på Torbjørn Egner i det sist siden det er 100 år siden han ble født" Bente Davidhaugen fra Kvam barnehage.

"Vi har lyst til å skape leselyst. Da må vi gjøre litt ekstra, og for at ungene skal bli glade i bøker, må vi starte tidlig. Vi er derfor glade for samarbeidet vi har med barnehagene og skolene i området" Mette Hattestad fra Nord-Fron bibliotek.

Klikk 2 ganger på bildet for lesevennlig størrelse

På Ringebu folkebibliotek var de fullt engasjert med med utstilling av bilder og egenkomponerte bøker hvor høsten bl.a. var et tema.

Oppland fylkesbibliotek vil gratulere bibliotekene i Midt-Gudbrandsdalen med nok et vellykket arrangement


Kilde: Foto og tekst etter tillatelse fra Gudbrandsdølen Dagningen ved Knut Storvik, artikkel 16 og 17 oktober ved Knut Storvik og Kristin Veskje.